17 mei 2024

Phineas en Ferb op bezoek bij de Welpen Shanti

Welpen Shanti

De Welpen Shantigroep van Scouting Heesch is door themafiguren Phineas en Ferb uitgenodigd om een weekend lang te werken aan projecten. Phineas en Ferb vierden namelijk nog 104 dagen vakantie. In de tussentijd konden de meiden tussen 9 en 12 jaar oud allerlei problemen oplossen.


Toen de jeugdleden van Scouting Heesch kwamen, werden ze direct op behendigheid getest. Themafiguur Perry vertelde dat Doofenshmirtz tekeningen van Phineas en Ferb had afgepakt. De Shanti’s waren stoer genoeg om naar Doofenshmirtz te gaan. Hij was nachtblind, dus door kaarsjes uit te blazen konden de meiden de slechterik vangen en de tekeningen terugpakken.

De volgende dag gingen de Shanti’s samen met Phineas en Ferb aan de slag met projecten: reuze steltenlopen en een reuze knikkerbaan bouwen. Na de lunch was het tijd voor de volgende opdracht, maar daar moesten eerst nog spullen voor verzameld worden. De Shanti’s fietsten langs verschillende ‘bouwmarkten’ om pizza’s te kunnen bouwen. Toen de buikjes vol waren, was het na een spelletje Weerwolven van Wakkerdam tijd om naar bed te gaan.


De laatste dag startte met een moeilijke opdracht van Ferb. Hij probeerde al langer een ei van drie meter hoog te laten vallen zonder dat ‘ie kapot viel. Het was hem nog nooit gelukt. De Shanti’s beschermden het ei. Sommige tweetallen is het uiteindelijk gelukt! Phineas en Ferb bedankten de Shanti’s hartelijk voor de hulp en het leuke weekend!