19 april 2024

De WG helpt Agent X

Welpen Giuseppe

Agent X had de hulp ingeroepen van de Welpen Giuseppe van Scouting Heesch om hem bij een geheime missie te helpen. De jongens van 6 tot en met 9 jaar waren vanaf vrijdagavond 19.00 uur in het scoutinggebouw om het probleem van de geheim agent op te lossen.

De welpen moesten eerst bewijzen dat ze goede geheim agenten waren. Ze smokkelden codes door het gebouw en lieten zien dat ze over voldoende conditie beschikken. Agent X vertelde vervolgens dat iemand een zure spijkermat voor een snoepvrachtwagen had gegooid om er met het snoep vandoor te gaan! Heel Heesch zonder snoep, dat mocht niet gebeuren vonden de scoutingleden.

Zaterdagochtend hebben de welpen puzzels opgelost, waardoor ze de locatie van de dader vonden. De welpen hebben meerdere verdachten gehoord en kwamen erachter dat Harry Bo de boosdoener was! Helaas was hij net met de noorderzon vertrokken. Tony Choc wist hem te vinden zodat Agent X Harry Bo kon verhoren.

Harry Bo had de snoep op verschillende plaatsen in Heesch verstopt. In vier teams wisten de welpen de snoep terug te vinden en op te peuzelen.

De leiding van de Welpen Giuseppe is op zoek naar extra handjes. Lijkt het jou ook leuk om uitdagende programma’s te bedenken voor de Heesche jongens van 6 tot 9? Stuur dan een mailtje naar welpengiuseppe@gmail.com!