23 maart 2024

Explorer 2024: Vinden de Heesche scouts het eeuwige leven?

Gidsen Scouts Rowans & Sherpa's

Tijdens de 35ste Explorer gingen de leden van Scouting Heesch op pad om Lola Laborant te helpen. Haar opdracht was om een drankje te ontwikkelen dat zorgde voor het eeuwige leven.  

De scouts, gidsen, Rowans en Sherpa's en Oude Bossers gingen in groepjes op pad. Tijdens het wandelen kwamen de deelnemers aan de jaarlijkse Explorer verschillende laboranten tegen die met dezelfde opdracht bezig waren. Zij beweren dat ze het wondermiddel al hadden ontdekt. Helaas ging er dan bij het innemen van het middel van alles mis.  

Op de posten verzamelden de Heesche hikers moleculen die gebruikt konden worden bij het wondermiddel van Lola. Ondertussen zagen de wandelaars de mooie natuur van de Mookerheide en de Duivelsberg bij Berg en Dal. Ook mochten ze een mooi stuk kano├źn en met een touwladder een viaduct op klimmen. Dit maakte de tocht helemaal compleet.  

Uiteindelijk werden alle verzamelde moleculen bij Lola ingeleverd. Ze verkocht haar wondermiddel voor een hoop geld aan het buitenland en verdween spoorloos. Of het eeuwige leven dankzij Lola ook echt zal bestaan, zullen we af moeten wachten.